Tarif kuzemin Beyzaya ait...Kahvaltıya gelecek misafirleriniz için akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyabilir,kahvaltı öncesi başemel sosunu hazırlayıp fırına verebilirsiniz..Tarif için belirli bir ölçü vermeyeceğim,kişi sayısına göre miktarları siz belirliyebilirsiniz....
Malzemeler:
- minik sandaviç ekmeği (bir dikdörtgen borcam 30 adet sandaviç ekmeği gerekiyor)
- sosis
- salça
- sıvı yağ
- tuz
- isteğe bağlı nane
- beşamel sos (bir dikdörtgen borcama 1 paket hazır başamel sos kullanılıyor)
- 1 Yemek Kaşığı margarin veya tereyağ
- 2 Yemek Kaşığı Un (tepeleme)
- 1 Su Bardağı Süt (200 ml)
- Derin bir sos tenceresine margarini koyarak eritiyoruz.
- Unu ekledikten sonra hızlıca karıştırarak, karışım hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sütü azar azar ekleyerek ,beşamel sosumuz kıvamını alana kadar sürekli karıştırıyoruz.
- ilk önce sosislerimizi küçük küpler halinde doğruyoruz
- daha sonra sosislerimizi salçalı bir sos hazırlayarak pişiriyoruz (sosun kıvamı çok sulu olmayacak)
- sandaviç ekmeklerimize enlemesine (ortadan ikiye keser gibi) biraz kesiyoruz ve bu kesikten sandaviçlerimizin içlerini boşaltıyoruz.
- içlerini boşalttığımız sandaviçlerimizin içlerini sosisle dolduruyoruz ve borcama diziyoruz.
- en son tarife göre hazırladığımız başamel sosumuzu sandaviçlerimizin üzerine yayıyoruz.
- isteğe göre üzerine kırmızı biber serperek fırına veriyoruz.
ilginç bi tarif ellerine sağlık..
YanıtlaSil