15 Mayıs 2008

Çikolata Ve Çileğin Hafifliği


Bu tatlıyı kız kardeşim Berrin yapmış çok beğendiği için blogumda yayınlamamı istedi ve şiddetle tavsiye etti...
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 fincan şeker
  • 1 fincan su
  • 3 fincan un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 paket kakao (4-5 yemek kaşığı)
Islatmak için :
  • 1 su bardağı süt
Ara kat için
  • 1 paket çilekli krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Üst kat için:
  • beyaz çikolatalı sos
  • hazırlamak için süt
En üste:
  • hindistan cevizi
Hazırlanışı:
  • yumurta ve şekerimizi derin bir kaba aldıktan sonra yaklaşık 10 dak. iyice krem haline gelene kadar çırpıyoruz
  • daha sonra diğer malzemeleride ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz. (eğer koyu bir kıvam elde edersek biraz daha su ilave edilebilir)
  • daha sonra bu karışımı dikdortgen bir borcama koyarak 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.(pişirme süresi fırından fırına değişebilir en fazla 25-30 dakika pişiriyoruz)
  • Pişen kekimizin üzerine 1 su bardağı sütü eşit olarak dökerek ıslatıyoruz.
  • çilekli kremşantiyi 1 bardak sütle kekimizin üzerine sürüyoruz.
  • daha sonra beyaz çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp kremşantinin üzerine döküyoruz
  • en üstede hindistan cevizi serperek süslüyoruz.