13 Kasım 2007

Patatesli Islak Börek

Böreğin adına bakınca" ıslak börekmi o da nasıl oluyormuş" dediğinizi duyar gibiyim.. Bu böreğe banyo böreğide deniliyormuş ben o ismi beğenmediğim için ıslak börek adını verdim.Böreğin özelliği sardıktan sonra suya batırıp çıkarıyoruz böreği yani ıslatıyoruz.Böreği kız kardeşim Berrin yapmış akşam yemeğinde bizede yolladı , gerçekten çok lezzetli ve yumuşacık bir börek..Denemenizi tavsiye ederim... 12 adet börek için 
Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • su
  • sıvı yağ
İç malzemesi için:
  • 3 patates
  • karabiber, kırmızı biber (arzuya göre)
  • tuz
Üzeri için:
  • 1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
  • Önce böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz bunun için patatesleri rendeleyip suyunu sıkarak bir tencereye yada tavaya alıyoruz biraz sıvı yağ dökeren patatesleri biraz çeviriyoruz
  • ister isek içine karabiber ve kırmızı biber ilave ediyoruz.
  • 1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.Daha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz
  • ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 12 eşit parçaya bölüyoruz
  • Hazırladığımız patatesli harcı böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz
  • en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz