17 Ekim 2007

Reçelli Tart


Uzun bir ara verdim yine biliyorum hastalıktı ,ramazandı, bayramdı derken günler birbirini kovaladı..Bu sene ramazan biraz farklı geçti benim için eve hiç misafir davet edemedim, açıkcası iftar ve sahur dışında pek mutfağada girdiğim söylenemez...Bayramdada şehir dışında olduğum için bayram tatlısı bile yapamadım :( Bu reçelli tart kuzenimde gördüğüm ve ilgiyle okuyup notlar aldığım bir yemek kitabından...Kitapda temel hamur tarifleri yer alıyor tart hamuru , börek hamuru ,tuzlu kurabiye hamuru gibi sonra o temel hamurlar esas alınarak hazırlanan değişik tariflere yer veriliyor.Bir kurabiye hamurundan 4-5 farklı kurabiye tarifi var mesela....Bende bir iki ufak not almıştım kitapdan bu tarifide dün akşam gelen misafirler için denedim...

Malzemeler :


  • 2 su bardağı un (250 gr.)
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri (35 gr.)
  • 125 gr. margarin
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • 600 gr. böğürtlen reçeli (siz isterseniz başka reçelleride deneyebilirsiniz)
  • üzeri için 1 yumurta
  • 12 adet ufak boy tart kalıbı

Hazırlanışı:

  • Un, pudra şekeri,margarin,yumurta ve suyu derin bir kaba koyarak iyice yoğuruyoruz.
  • Elde ettiğimiz hamuru 15-20 dakika dinlendiriyoruz..Daha sonra bir merdane yardımıyla açarak ufak tart kalıplarına yerleştiriyoruz
  • Reçelimizden her birinin içine birer yemek kaşığı koyuyoruz
  • Kalan hamurumuzdan şeritler keserek tartlarımızın üzerine kafesler yapıyoruz
  • En son yumurtayı tartlarımızın üzerine sürdükten sonra 180 derece fırında pişiriyoruz