04 Haziran 2008

İncirli Tatlı


Bizde çok severek tüketilen , özellikle yapılması istenen bir tatlıdır incirli tatlı.Kuzenimin eşi h. sonu gittiğimiz davet içinde yapınca bende fotoğrafını çekip arşivimde bulunması için yayımlamadan edemedim.Denemeyenlere tavsiyem en kısa zamanda denemeleri.
Malzemeler:
Kek:
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1litre süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 50gr tereyağı
  • 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanışı:
  • Tatlımız için önce kekimizi hazırlıyoruz, bunun için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  • Daha sonra un ,kabarma tozu ilave ediyoruz, bir süre daha çırptıktan sonra ince çektiğimiz cevizi ve küp küp doğradığımız incirleri ilave ederek bir spatula yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
  • Kekimizi yağladığımız dikdörtgen borcama dökerek 160 derece fırında pişiriyoruz.
  • Kekimiz piştikten sonra şerbet için gereken malzemeleri  karıştırarak kekimizin üzerine döküyoruz.
  • En son muhallebi için gereken malzemeleri krem şanti hariç pişirerek koyu bir kıvam elde ediyoruz ,muhallebimizi piştikten sonra ocaktan alarak krem şantiyi ilave ediyoruz ve bir mikser yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
  • Muhallebiyi şerbetini çeken kekimizin üzerine dökerek bir gece dolapta bekletiyoruz (zamanımız yoksa 5-6 saatte olabilir) Dilimleyerek servis yapıyoruz