19 Haziran 2008

Çikolatalı Cevizli Islak Kek




Geçtiğimiz haftalarda güzel bir ıslak kek tarifi ararken kekevinde ağlayan kek tarifine rastlayıp not etmiştim.Tarifi denedim ama fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadığım için yayınlayamamıştım.Ama tarif tadan herkesten ve benden tam not almıştı.Pazar günü ise ağlayan keki biraz farklı bir şekilde denedim.İşte tarifimiz;
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3/4 su bardağı ceviz
Sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 25 gr. kakao
Islatmak için :1,5 su bardağı süt
Üzeri için :hindistancevizi
Hazırlanışı:
  • yumurtaları derin bir kaba kırdıktan sonra mikserle iyice çırpıyoruz
  • daha sonra şekeride ilave ederek kremsi bir hal alana kadar yaklaşık 8-10 dakika çırpmaya devam ediyoruz
  • sıvı yağ ve sütü ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz
  • eleyerek un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave ettikten sonra bir kaşık yardımıyla keki söndürmeden elediğimiz malzemeleri keke yediriyoruz.
  • en son iri parçalara böldüğümüz cevizide ilave ederek karışıma yediriyoruz
  • Karışımı yağladığımız tepsite (ben kare borcam kullandım) dökerek 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Pişen kekimizin üzerinden bıçak darbeleriyle delikler açarak sütü her tarafına eşit olarak döküyoruz.
  • kekimiz sütü çekip soğuduktan sonra çikolatalı sos için gereken malzemeleri derin bir tencereye alarak pişiriyoruz
  • hafif ılıyan sosu kekin üzerine yayıyoruz
  • dilimleyerek servis yaptığımız kekimizin üzerini hindistancevizi serperek süslüyoruz.