02 Nisan 2011

Kremşantili Kolay Kurabiye


Kremşantili kurabiye tarifini ilk bir  forum sitesinde görmüştüm ve içerisinde kremşanti kullanılması, malzemenin az olması ,k. tozunun kullanılmaması dikkatimi çekmişti.Daha sonrasında küçük bir araştırma yaptım ve pek çok tarif okudum.Kurabiyenin içerisine farklı tatlar yakalamak için konulabilecek pek çok  alternatif var.Ben kendime göre bir tarif oluşturdum fakat fikir vermesi açısından alternatifleride not düşeceğim.
Malzemeler:
  • 1 paket krem şanti (kutudan çıkan iki poşetten 1 tanesi kullanılıyor)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
  • iç fındık
  • Dr. Oetker dekor şeker (pudra şekeride kullanılabilir)
Hazırlanışı:
  • Kremşenti ve sıvı yağı çırpıyoruz.
  • azar azar unuda ilave ettikten sonra iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamura elimizle yuvarlak şekil verdikten sonra fırın tepsisine diziyoruz.
  • Kurabiyelerin üzerine birer tane fındık koyduktan sonra 170 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz(üzerleri çatlayınca pişmiş olduğunu anlıyoruz.)
  • Fırından çıkan kurabiyelerimize soğuduktan sonra dekor şeker serperek servis yapıyoruz.

Notlar:
  • Bu ölçülerden 16 tane kurabiye elde ettim.
  • Kurabiyenin hamuruna ileve edebileceğiniz malzemeler:İnce çekilmiş fındık veya ceviz,dr oetker limon yada vanilya aroması.
  • Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar tepsiden almayın çünkü dağılıyor.