07 Kasım 2008

Islak Kek

Dün akşam geleceklerini geç haber aldığım misafirlerim için hazırladığım pratik ama bir o kadar lezzetli bu ıslak kek tarifiyle haftayı kapatmak istiyorum.


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı bardağı sıvıyağ
  • 8 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
  • İlk önce yumurta ve şekeri çırparak başlıyoruz.
  • Daha sonra süt ,sıvı yağ,vanilya ve kakaoyu ekleyerek iyice çırpıyoruz.
  • Hazırladığımız bu mazlemeden 1 su bardağı pişen kekin üzerine dökmek için kenara alıyoruz.
  • kalan karışıma un ve kabartma tozunu ilave ederek iyice çırpıyoruz (karışım normal kek karışımları gibi çok kart oolmuyor biraz akışkan bir karışım elde ediyoruz şaşırmayın)
  • karışımımızı düz yağladığımız bir kalıba döküyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz
  • pişen kekimiz sıcak iken üzerine ayırdığımız karışımı göküyoruz, 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
  • Ben üzerini hindistancevizi ile süslemeyi tercih ettim siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.