06 Şubat 2008

Pırasalı Börek

Pırasalı böreği çok severim ve sık yaptığım börekler arasındadır...Her zaman milföy hamurundan yaptığım pırasalı böreği ilk defa yufkadan yaptım..Denemenizi tavsiye ederim...






Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • su
  • sıvı yağ
İç malzemesi için:
  • yarım kilo pırasa
  • 2 orta boy domates
  • bir çay kaşığı kara biber
  • bir çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
  • önce böreğimizin içi malzemesini hazırlıyoruz bunun için pırasalarımızı ince ince doğruyoruz,domateslerimizi rendeliyoruz.
  • bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyduktan sonra domatesi ilave ederek biraz domateslerimizi pişiriyoruz daha sonra pırasalarımızıda ilave ederek arada bir karıştırmak süretiyle kavuruyoruz
  • pırasalarımızın pişmesine yakın tuz ve karabiberide ilave ediyoruz ve iç malzememiz hazır olduktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • 1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.Daha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz
  • ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 8 eşit parçaya bölüyoruz
  • Hazırladığımız iç malzemeyi böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz
  • en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz