15 Kasım 2007

Simit Kurabiye

Geçtiğimiz haftalarda alışveriş için gittiğimiz marketin reyonlarında gezerken kabartma tozlarının olduğu reyonda farklı bir ürün gördüm..Çeşnili hamur kabartma tozu mahlep ve susam aromalı.Hemen alıp denemeye karar verdim.Bu simit kurabiyelerde poşetin arkasındaki tarif kısmında yazıyordu...

Malzemeler:
  • 250 gr margarin (sana hamur işi kullandım)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın sarısı (akı üzerine kullanılacak)
  • 5 bardak un
  • Hamur kabartma tozu (susam ve mahlep aromalı)
Üzeri için :
  • 1 yumurtanın akı
  • susam
Hazırlanışı:
  • un ,kabartma tozu ve tuzu bir elek yardımıyla derin bir kaba eleyerek ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
  • diğer malzemeleride ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz
  • hamurumuz istenilen kıvama geldikten sonra bir buzdolabı poşetine koyarak buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz
  • küçük parçalar kopararak halka şekli verdiğimiz kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra susama bulayarak fırın tepsisine diziyoruz
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20/25 dakika pişiriyoruz
Not: Pişirme süresi önemli ama her fırının pişirme süresi aynı olmadığı için 20. dakikadan sonra kontrol etmenizi tavsiye ederim..