Malzemeler:
- 250 gr margarin (sana hamur işi kullandım)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurtanın sarısı (akı üzerine kullanılacak)
- 5 bardak un
- Hamur kabartma tozu (susam ve mahlep aromalı)
- 1 yumurtanın akı
- susam
- un ,kabartma tozu ve tuzu bir elek yardımıyla derin bir kaba eleyerek ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
- diğer malzemeleride ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz
- hamurumuz istenilen kıvama geldikten sonra bir buzdolabı poşetine koyarak buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz
- küçük parçalar kopararak halka şekli verdiğimiz kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra susama bulayarak fırın tepsisine diziyoruz
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20/25 dakika pişiriyoruz