03 Aralık 2007

İncirli Kurabiye

İncirli tatları severim...Bu kurabiyeyi yapmaya geçen hafta sonu niyet edip iç malzemesini hazırlamış olsamda eşimin rahatsızlığı dolayısı ile bu hafta sonu yapmak kısmet oldu...Ama söyle bir tecrübe edinmiş oldum iç malzemesini boş bir zamanınızda hazırlayabilir ve buzluğa atabilirsiniz (ki geçen hafta yapamadığım için ben iç malzemeyi buzluğa koyarak muhafaza ettim) bu sayede iç malzemesi hazır olduğu için kurabiyeleri yapmak daha az zamanınızı alacaktır...Yemek kitaplarımın birinde gördüğüm incirli çanakları biraz değiştirerek bu incirli kurabiyeleri yaptım...İncirli lezzetleri sevenlere tavsiye ederim...

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un (375 gr.)
  • yarım su bardağı pudra şekeri (70 gr.)
  • 150 gr. margarin (sana hamur işi kullandım)
  • 3 çorba kaşığı su
İç malzemesi:
  • 125 gr kuru incir
  • yarım çay bardağı toz şeker
  • yarım kahve fincanı su
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
  • Kurabiyemizin önce iç malzemesini hazırlıyoruz.Bunun için önce incirleri zar şeklinde doğrayıp bir tencereye alarak üzerine şeker ve suyu ilave ettikten sonra sürekli karıştırmak süreti ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz
  • İç malzememiz soğurken kurabiyenin hamuru için gereken malzemeyi derin bir kaba alarak iyice yoğuruyoruz
  • daha sonra bir merdane yardımıyla açtığımız hamurdan bardak ağızı büyüklüğünde daireler kesiyoruz ve biraz iç malzemeden koyarak 3 tarafından içe doğru kapatıyoruz
  • fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyeleri 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
  • kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçını bir kasede karıştırdıktan sonra kurabiyelerin üzerine bir süzgeç yardımı ile serpiyoruz.