03 Aralık 2008

Esmer Şekerli Zencefilli Cevizli Kek Dilimleri



Yine bir kekle karşınızdayım, sanırım artık herkes bu sıklıkta kek tarifi görmekten sıkıldı :)
Dün akşam canım kek istediğinde mandalinalı bir kek yapmaya karar vermiştim ama dolabı açtığımda yeterli sayıda mandalina olmadığını ve toz şekerinde bittiğini görünce, evdeki malzemelere göre kafamdan hemen bir kek tarifi uydurdum.Sonuç tahminimden güzel oldu normal şeker kalmadığı için esmer şeker kullandım, o da ayrı bir tat kattı keke.İşte tarifim ;
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI:
  • Öncelikle yumurtaları bir kaba alarak çırpıyoruz.Daha sonra şekeri ilave ederek şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz
  • süt ve sıvı yağı ilave ettikten sonra biraz daha çırpıyoruz
  • un,vanilya ,k.tozu ve zencefili eleyerek ilave ettikten sonra bir spatula yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
  • En son cevizide ilave ettikten sonra karışımı ister yağladığınız kek kalıbına isteseniz kare borcama dökerek 180 derece fırında pişiriyoruz