19 Nisan 2012

Kuru Üzümlü Elmalı Bohça Kurabiye




Elmalı kurabiyeyi seviyorsanız bir kerede böyle deneyin derim.Elma ,tarçın ve kuru üzüm ile hazırlanmış iç harca isterseniz ceviz veya fındıkta ilave edebilirsiniz.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:


Bu ölçüyle ben 20 adet kurabiye elde ettim


  • 125 gr margarin (sana hamur işi kullandım)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım paket kabartma tozu
İç harç :

  • 3 adet elma (elmalar büyük ise 2 adet)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm 
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
  • pudra şekeri
Hazırlanışı:

  • İlk önce iç harcı hazırlıyoruz.Bunun için elmaları rendeleyerek bir tavaya alıyoruz üzerine toz şekeri dökerek elmaları pişiriyoruz.
  • Harç soğuduktan sonra tarçın ve kuru üzümü de ilave ederek karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
  • Kurabiyemizin hamuru için gereken malzemeleri derin bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Daha sonra hamurdan parçalar kopararak hafif unlanmış tezgahta merdane ile ince şekilde açıyoruz.Yuvarlak bir kalıp yada geniş bir bardak ağzı ile hamuru kesiyoruz.Kestiğimiz hamurun ortasına iç harçtan koyduktan sonra uçlarını birleştirerek bohça şekli veriyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizdikten sonra 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.