19 Nisan 2009

Elmalı Tart


Herkese merhaba; Blogumdaki kaçıncı elmalı tart tarifi bilmiyorum ama geçtiğimiz günlerde yaptığım bu nefis elmalı tartı sizlerle paylaşmak istiyorum.Tarifi Oktay Ustanın yemek programını seyrederken almıştım.Oktay ustanın her tarifinde olduğu gibi buda harikaydı.İşte tarifimiz  

  Malzemeler:


  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker  
  • 1 paket margarin  
  •  adet limon kabuğu 
  •  1 paket kabartma tozu 
  • Alabildiği kadar un 



Üzeri için:

  • 3 adet elma 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 2 çorba kaşığı toz şeker 
  •  yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz (benim ilavem isterseniz fındıkta ilave edebilirsiniz) 


Hazırlanışı:
  • Tart hamurunu yoğurmadan önce iç malzememizi  hazırlayarak kenara alıyoruz,bunun için elmalarımızın kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz 
  • Rendelediğimiz elmaları bir tavaya alarak üzerine şekeri ilave ettikten sonra pişiriyoruz.Pişen elmalara tarcın ve cevizi de ekledikten sonra iyice karıştırarak soğuması için kenara alıyoruz. 
  • İlk önce derin bir yoğurma kabına yumurtalarımızı kırıyoruz, hamur için gereken diğer malzemeleri de  ilave ettikten sonra azar azar unu ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. 
  • yoğurduğumuz hamurdan bir parça ayırarak buzluğa koyuyoruz geri kalan hamuru kelepçeli kalıba kenarları yukarıya doğru gelecek şekilde yayıyoruz  
  •  elmalı harcı hamurun üstüne yaydıktan sonra buzluktaki hamuru merdaneyle açıyoruz.Yarım cm. genişliğinde şeritler kesiyoruz ve bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştiriyoruz. 
  • 180 derece fırında pişirdikten  sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.