19 Haziran 2007

Patatesli Poğaça



Bu poğaçayı kız kardeşim berrin yaptı...Tarifini Özlemin sitesinden almış fakat biraz değiştirmiş ıspanak yerine patates kullanmış...İşte tarifi

Malzemeler:

Hamuru için:


  • 1 paket margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1 paket yaş maya
  • tuz
  • aldığı kadar un
  • üstü için çörekotu

İç harcı için:

  • 4 büyük patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • pul biber
  • karabiber

Hazırlanışı:

  • hamurumuzu yoğurmadan önce patateslerimizi haşlamak için ocağa alıyoruz
  • poğaçanın hamuru için gereken bütün malzemeyi (yumurtalardan birinin sarısını üstü için ayırıyoruz) kulak memesi kıvamına gelecek şekilde iyice yoğuruyoruz ve üstünü bir bezle örterek 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz
  • soğanı rendeledikten sonra tavaya alıyoruz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda öldürüyoruz daha sonra içine salçayıda ilave ederek kavuruyoruz
  • haşlanam patateslerimizi bir ezici yardımıyla püre haline getiriyoruz ve içine tuz,pulbiber,karabiber ve kavurduğumuz salçalı soğanlı karışımıda ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
  • dinlenen hamurumuzdan ufak bezeler kopararak elimizde yuvarlak şekilde açıyoruz iki yanında bıçakla kesik atarak ortasına patates harcını koyuyoruz ve üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz ve bu işlemi hamurumuz bitene kadar tekrarlıyoruz
  • fırın tepsisine yerlerştirdiğimiz poğaçalarımızın üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu serpiyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz.