01 Haziran 2009

Mahlepli Katmer Poğaça


Herkese iyi bir hafta dileyerek uzun bir aradan sonra sizlerle güzel bir tarifi paylaşmak istiyorum.Geçtiğimiz hafta içi Oktay ustanın programını izlerken not ettiğim katmer poğaça ,daha önce pek çok arkadaşımın blogunda paylaştığı katmer poğaça tarifinden biraz farklı.İşte tarifimiz;
Malzemeler:
* 2 yumurta (biri hamura biri üzerine)
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı ılık su
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kuru maya
* Aldığı kadar un


* Ara katlar için tereyağ
* Açmak için nişasta
* İç malzemesi beyaz peynir


Hazırlanışı:
* Önce derin bir kaba suyu, 1 adet yumurtayı ,süt ve sıvıyağı koyarak çırpıyoruz
* Daha sonra içerisine tuz ,mahlep ,kuru maya ve un ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.
* Hamurumuz kıvamına geldikten sonra 6 bezeye ayırarak yarım saat bekletiyoruz.
* Her bezeyi nişasta ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.Açtığımız bezelerin aralarına eritilmiş tereyağ sürerek bütün bezeleri üst üste koyuyoruz.En son üst üste koyduğumuz bezeleri bir bütün halinde yufka büyüklüğünde açıyoruz.
*Açtığımız hamuru 16 parçaya bölerek, geniş kısıma istediğimiz malzemeyi koyarak (ben beyaz peyniri tercih ettim) her parçayı sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
* Üzerine 1 adet yumurtanın sarısını sürdüğümüz poğaçalarımızı 180 derece pişiriyoruz.