26 Eylül 2007

İftar Önerisi: Mantarlı Tavuk Bohça

Hasta olduğum dönemde evde dinlenirken neredeyse televizyondaki bütün yemek programlarını seyrettim diyebilirim :) Bu tarifte o dönemde izlediğim Yeşil Elma programında Oktay Ustanın yaptığı bir yemek...İç mazlemesi bire bir aynı olmasada fikir olarak o programdan alınmış bir tarif diyebiliriz...Yemeğin ismi tam olarak neydi onuda hatırlamıyorum aslında o yüzden isminide ben uydurdum :)....Ben iki kişilik pişirmiş olsam da ölçüleri 5 kişilik olarak vereceğim.Siz daha kalabalık bir grup için yapmak ister iseniz ölçüleri istediğiniz gibi arttırabilirsiniz... Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 1 tavuk göğüsü (küçük kuşbaşı halinde doğranmış)
  • 10 adet mantar (ufak ufak doğranmış)
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri yada çarliston biber
  • 1 yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • nane
  • taze kaşar peyniri
Hazırlanışı:
  • ilk önce mantar,domates ve sivri biberlerimizi ufak ufak doğruyoruz.
  • Derin bir tencere yada yayvan bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak içine mantar ve tavuklarımızı da ilave ederek mantar ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar iyice kavuruyoruz
  • Daha sonra biber ve domatesleride ilave ederek iç malzememiz iyice pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz
  • en son tuz,karabiber ve nanemizi de ilave ederek ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
  • iki yufkamızı üst üste koyarak bir yemek tabağı yardımı ile yufkamızı daire şeklinde kesiyoruz (1 yufkadan 5 adet daire elde edebiliyoruz) (Not :Aşağıdaki fotoğrafta ben iki kişilik bir yemek hazırladığım için 1 yufkayı ikiye bölerek üst üste koymak süretiyle iki kat elde ettim fotoğraf sizi yanıltmasın)
  • kestiğimiz yufkaları bir kasenin içine yerleştirdikten sonra iç malzememizi yufkaların içine koyuyoruz ve bohça şeklinde kapatarak ısıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içine ters çevirerek yerleştiriyoruz
  • bohçalarımızın üzerine fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürdükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz
  • en son taze kaşarı rendeledikten sonra fırındaki bohçalarımızın üzerine serptikten sonra 10 dakika daha kaşarlarımız erimesi için tekrar fırına veriyoruz.
  • pişen bohçalarımızı servis yapmadan önce istediğimiz gibi süslüyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder