25 Haziran 2007

Browni

İlk browni denememi bu hafta sonu yaptım...Bu aralar hep ilklerden gidiyorum , geçen haftada ilk defa tiramisu yapmayı denedim ama sonuç başarısızlıkla bitti....Nedendir bilmiyorum bekli pasta tabanlarını çok ıslatmamdan yada ilk olmasının verdiği tecrübesizlik sonucu herşey yolunda giderken pastanın üst kısmını kremanın üstüne yerleştirmemle kek parçalandı kremanın üstünden kaydıkça daha da parçalandı tam durumu toparladım derken üstüne döktüğüm krema çatlaklardan sızdıkça pasta içinden çıkılmaz bir hal aldı bende öylece bıraktım :( paketledim annemlere götürdüm kalabalık bir ortamdı pastanın hepsi bitti tadını çok beğendiler ama gelin görün ki şekil şemal birşeye benzemedi...Bende ben nasıl yapamadım bu pastayı diye baya hayıflandım :) ama edindiğim deneyimlerle eminim bir dahaki tiramisu denemem başarıyla sonuçlanacak....Browniyi denemeden önce bir çok tarif okudum. Öz olarak içine konulan malzemeler belli zaten...Bende biraz ordan biraz burdan derken kendime özgü bir browni yaptım.Tahminimden daha iyi oldu açıkcası...İşte tarifim


Malzemeler:
  • 100 gr tereyağ
  • 125 gr sütlü çikolata (bitter tercih edilebilir ama ben evde olmadığı için sütlü çikolata kullandım)
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 bardak süt
Üzeri için:
  • 1 paket çikolata sos
Hazırlanışı:
  • İlk önce çikolata ve tereyağını birlikte benmari usulu eritiyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz
  • bu arada yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
  • benmari usulu erittiğimiz karışımı iyice çırptığımız yumurtalı şekerli karışıma ilave ediyoruz
  • daha sonra un ,vanilya ,kabartma tozu,tuz ve kakaoyoda eleyerek ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz
  • en son cevizide ilave ederek bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz ve kalıbımıza karışımımızı döküyoruz.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
  • fırından çıkardıktan sonra soğuyan brownimizin üstüne her tarafını ıslatıcak şekilde bir bardak sütümüzü dökerek ıslatıyoruz
  • çikolata sosumuzu paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp servis yaparken brownimizin üstüne döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder