06 Haziran 2007

Bisküvi Kremalı Tart

Bu tart tarifini h. sonu gazetelerin verdiği yemek kitabından aldım gerçi tarife çok sadık kaldığımıda söyleyemem...Değişik bir tart oldu denemenizi tavsiye ederim...

Malzemeler:

- 150 gr. margarin
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yumurtanın sarısı


Hazırlanışı:

- ilk önce şeker ve yumurta köpük oluncaya kadar iyice çırpıyoruz
- daha sonra un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyerek içine yumurtalı şekerli karışımı ve margarini ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
- hamurumuzu 30 dak. üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz
- daha sonra yuvarlak tart kalıbının tabanına hamurumuzu elimizle bastırarak yerleştiriyoruz.
-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz

Tartımız soğurken bizde kremasını hazırlıyoruz

Malzemeler:

- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı nesquik
- 1 paket petibör bisküvi

Hazırlanışı:

- krema için petibör bisküvi dışındaki bütün malzemeyi bir tencereye koyarak çıprma teliyle iyice karışmalarını sağladıktan sonra çok kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar iyice pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
- petibör biskuvileri mutfak robotundan geçirerek un haline getiriyoruz ve kremanın içine ilave ederek iyice karıştırıyoruz
- tartımızı servis tabağına aldıktan sonra kremayıda üstüne güzelce dağıttıktan sonra hindistan ceviziylşe süslüyoruz.