03 Haziran 2007

Çikolatalı Krokanlı Pasta

Bu h. sonu benim için biraz gezerek birazda dinlenerek geçti haftalardır her hafta sonu gezmekten dinlenemediğimi hissediyordum..Cumartesi günü eşimin kardeşleriyle bir aradaydık bu pastada o gün için yapılmış bir pasta..Eşimin kardeşi Seyfi ile eşi Nilayın geçtiğimiz haftalarda evlilik yıldönümleriydi kutlayamadıklarını bildiğim için bende onlar için bu pastayı yaptım ve götürdüm.Herkes çok beğendi ilk gördüklerinde hazır olduğunu bile düşündüler :))Nilay ve Seyfi uzun seneler birlikte huzurlu,mutlu ve sağlıklı bir yaşam geçirirsiniz inşallah...

Pastamıza gelince pandispanyayı her zaman kullandığım tarife uygun olarak hazırladım..

Pandispanya:

- 4 yumurta
- 1 bardak şeker
- 1,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Pandispanyayı hazırladıktan sonra soğuyana kadar bende kremayı hazırladım bunun için geçen haftalarda yaptığım bir pastada ilk defa denediğim ve çok beğendiğim vanilyalı crem ole ve kremşanti karışımını bu kezde çikolatalı crem olede denedim ama sonuç bence vanilyalı kadar iyi olmadı...

Kreması için:

- 1 paket çikolatalı crem ole
- 1 paket krem şanti
- yarım kilo süt

crem ole ve krem şantiyi toz halinde derin bir kaba koyduktan sonra üzerine yarım kilo sütü ilave ederek iyice çırpıyoruz.

Arası için:

- damla çikolata
- fıstıklı krokan

Pandispanyayı ikiye böldükten sonra iki katıda sütle ıslatıyoruz ve hazırladığımız kremanın bir kısmını sürdükten sonra üstüne krokan ve damla çikolata serpiyoruz tekrar krema sürdükten sonra diğer katıda üstüne kapatarak pastanın üstünü istediğimiz gibi süslüyoruz...