Hamuru için
- 3 yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kabartma tozu
İç malzemesi için
- 2 tavuk göğüsü
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı badem
- 3 çorba kaşığı fıstık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:
- önce tavuklarımız haşlıyoruz ve didikliyoruz
- daha sonra yağda (sıvı yağ +tereyağ olabilir) fıstık ve pirinçi biraz kavuruyoruz.Kuş üzümünüde ilave ettikten sonra tuzunuda koyarak üzerini basacak kadar tavuk suyunu ilave ederek pişiriyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.
- bu arada teflon bir kalıbın içini katı yağla çok iyi bir şekilde yağladıktan sonra teflon kalıbın tabanına bademlerle motif yaparak buzdolabında bir süre bekletiyoruz.
- hazırladığımız pilavın içine haşlayıp didiklediğimiz tavuklarımızı, yaptığımız motiften arta kalan bademleri yağda biraz kavurduktan sonra pilavımıza ilave ediyoruz.
- hamurun bütün malzemelerini yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamurdan küçük bir parça ayırıyoruz (kapak yapmak için) büyük parçayı bir merdane yardımıyla yuvarlak açarak(kalıbımızın duvar kısımlarınıda örtecek kadar) teflon kalıbımızın içine yerleştiriyoruz.
- soğumuş pilavımızı kalıbımızın içine boşaltıktan sonra kalan küçük hamuruda yuvarlak açarak pilavımızın üstünü kapatıyoruz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.