18 Mayıs 2007

Perde Pilavı



Malzemeler:





Hamuru için


- 3 yumurta

- 1 çorba kaşığı yoğurt

- 1 çorba kaşığı margarin

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 tatlı kaşığı tuz

- kabartma tozu




İç malzemesi için

- 2 tavuk göğüsü

- 3 su bardağı pirinç

- 1 su bardağı badem

- 3 çorba kaşığı fıstık

- 2 çorba kaşığı kuş üzümü

- tuz

- karabiber




Hazırlanışı:


- önce tavuklarımız haşlıyoruz ve didikliyoruz

- daha sonra yağda (sıvı yağ +tereyağ olabilir) fıstık ve pirinçi biraz kavuruyoruz.Kuş üzümünüde ilave ettikten sonra tuzunuda koyarak üzerini basacak kadar tavuk suyunu ilave ederek pişiriyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.


- bu arada teflon bir kalıbın içini katı yağla çok iyi bir şekilde yağladıktan sonra teflon kalıbın tabanına bademlerle motif yaparak buzdolabında bir süre bekletiyoruz.

- hazırladığımız pilavın içine haşlayıp didiklediğimiz tavuklarımızı, yaptığımız motiften arta kalan bademleri yağda biraz kavurduktan sonra pilavımıza ilave ediyoruz.

- hamurun bütün malzemelerini yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamurdan küçük bir parça ayırıyoruz (kapak yapmak için) büyük parçayı bir merdane yardımıyla yuvarlak açarak(kalıbımızın duvar kısımlarınıda örtecek kadar) teflon kalıbımızın içine yerleştiriyoruz.


- soğumuş pilavımızı kalıbımızın içine boşaltıktan sonra kalan küçük hamuruda yuvarlak açarak pilavımızın üstünü kapatıyoruz.

- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.