16 Haziran 2011

Çilek Soslu Sütlü Tatlı


Geçtiğimiz günlerde Oktay Ustanın programında yaptığı bir tatlıdan yola çıkarak hazırladım bu tatlıyı.Denemenizi tavsiye ederim.....
Malzemeler:
  • 500 ml süt
  • yarım su  bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • kremşanti için 1 bardak süt
Çilek sos için:
  • yarım kilo (500gr) çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı su (150 ml )
  • 1 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
  • ilk önce bir paket kremşantiyi 1 bardak sütle hazırlayarak buzdolabına kaldırıyoruz.
  • diğer tarafta muhallebi için gereken malzemeleri derin bir tencereye alarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  • Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra mikserle bir süre mulallebimizi çırpıyoruz.
  • Daha sonra  kremşantiyide muhallebinin içine ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz.
  • Muhallebimizi kaselere eşit miktarlarda paylaştırarak soğuması için kenara alıyoruz.
  • Bu arada çilek sosumuzu hazırlıyoruz.Çilek sos için önce çilekleri rondadan geçiriyoruz.
  • Püre haline getirdiğimiz çilekleri bir sos tenceresine alarak su ,nişasta ve şekeri ilave ederek sosumuzu pişiriyoruz.
  • Pişen sosumuz biraz ılıdıktan sonra muhallebilerimizin üzerine paylaştırıyoruz.
  • Tatlılarımızı  bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz.