Geçtiğimiz günlerde Oktay Ustanın programında yaptığı bir tatlıdan yola çıkarak hazırladım bu tatlıyı.Denemenizi tavsiye ederim.....
Malzemeler:
- 500 ml süt
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- kremşanti için 1 bardak süt
- yarım kilo (500gr) çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 3/4 su bardağı su (150 ml )
- 1 çorba kaşığı nişasta
- ilk önce bir paket kremşantiyi 1 bardak sütle hazırlayarak buzdolabına kaldırıyoruz.
- diğer tarafta muhallebi için gereken malzemeleri derin bir tencereye alarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra mikserle bir süre mulallebimizi çırpıyoruz.
- Daha sonra kremşantiyide muhallebinin içine ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz.
- Muhallebimizi kaselere eşit miktarlarda paylaştırarak soğuması için kenara alıyoruz.
- Bu arada çilek sosumuzu hazırlıyoruz.Çilek sos için önce çilekleri rondadan geçiriyoruz.
- Püre haline getirdiğimiz çilekleri bir sos tenceresine alarak su ,nişasta ve şekeri ilave ederek sosumuzu pişiriyoruz.
- Pişen sosumuz biraz ılıdıktan sonra muhallebilerimizin üzerine paylaştırıyoruz.
- Tatlılarımızı bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz.
Ne güzel bir renk,ne hoş bir tatlı :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgilerimle..