28 Şubat 2010

Mantarlı Pilav



Bu pilavı katıldığım bir davette kuzenim yapmıştı.Herkesten tam not alınca pek çok kişi gibi bende tarifini aldım ve denedim.Yediğim ve yaptığım mantarlı pilavlardan çok farklı diyebilirim , sanırım farklı olmasındaki en büyük etken yeni bahar.Tarifin orjinali Emine Bedere aitmiş ,kuzenim ölçüleri kendine göre yeniden düzenlemiş bende onun uyguladığı tarifi denedim.İşte mantarlı pilavımız...

  Malzemeler:

  •  2 bardak pirinç 
  • 2,5 su bardağı su 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 paket mantar 
  • 2 adet soğan 
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  •  1 çay kaşığı tarçın
  •  tuz 

  Hazırlanışı: 
  • ilk önce pirinçimizi sıcak tuzlu suya koyarak yarım saat bekletiyoruz. 
  • Mantarlarımızı doğradıktan sonra bir tavada suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz ve kenara alıyoruz. Pilavımız için ilk önce sıvı yağı tencereye alarak yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.Daha sonra dolmalık fıstığı da ilave ederek biraz daha kavuruyoruz. 
  • Suyunu süzdüğümüz pirinci ,mantarları ve şekeri de ilave ederek pilavımızı bir iki kere karıştırdıktan sonra suyunu ve tuzunu ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz. 
  •  pilavımız piştikten sonra tarçın ve yenibaharı ilave ederek karıştırıyoruz.10 dakika demlenmeye bıraktıktan sonra pilavımızı bir kere daha iyice karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.