19 Mayıs 2008

Islak Kurabiye


Herkese iyi bir hafta diliyorum.
Uzun zamandır blog arkadaşlarımda beğendiğim tarifleri sık kullanımlara kaydediyordum.Nihayet cuma günü onları arşivleme şansım oldu.Bu tarifler arasında iki tanede kurabiye var biri Nino'nun meşhurrr ıslak kurabiyeleri diğeride Neslihan'ın sitesinde gördüğüm yine meşhur tahinli kurabiyeler.Pazar günü kurabiye yapmaya niyetlenince ilk önce tahinli kurabiyeleri denemeye karar verdim ama evde tahin olmadığı aklıma gelince ıslak kurabiyelerde karar kıldım.Herkesin bildiği ıslak kurabiyelerimiz;
Malzemeler:
  • 1 Paket (25 gr.) kakao
  • 1/2 paket margarin (sana hamur işi kullandım)
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
Üzeri için
hindistan cevizi
Yapılışı:
şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişiriyoruz ve şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip,200 derecede uzeri çatlayana kadar pişiriyoruz.
Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp çıkartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Hindistan cevizi ile süslediğimiz kurabiyeleri bir gece dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.