14 Aralık 2007

Kabak Tatlısı

Bu güne kadar hiç kabak tatlısı yapmadım açıkcası,neden diye sorarsanız ailede bir yemek konusunda isim yapmış biri varken ne yaparsanız yapın onun yaptığı gibi yapamıyorsunuzda ondan :)..Annemin kabak tatlısı herkes tarafından bilinir ve sevilir.Aşağı yukarı bal kabağı mevsiminde ne zaman giderseniz gidin annemlerin evinde mutlaka bulunan bir tatlıdır..Bende hafta sonu gidince yediğim bu tatlının fotoğrafını çekmeden edemedim , artık sitemde yayınlamanın vakti geldide geçiyor dedim içimden..Kabak tatlısı doğranması açısından zahmet isteyen bir tatlı ama artık herşey o kadar pratik bir hale geldiki marketlerde kabukları soyulmuş doğranmış olarak satılmaya başladı.Aslında kabak tatlısını pişirmek kadar iyi ve güzel kabağı seçmekte meziyet istyeyen bir iş bence :))

  Malzemeler:
  • 1 kg bal kabağı
  • 3 bardak şeker
  • 1 bardak ceviz içi (ince çekilmiş)
Hazırlanışı:
  • Kabaklar pişirmeden bir gece önca yıkanıp kabukları soyulur ve iki santim kalınlıkta dilimlenir.
  • Yayvan bir tencereye bir kat kabak yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir, ikinci kat kabak da konup yine üzerini örtecek şekilde şeker serpilerek bu işlem kabaklar bitene kadar tekrarlanır.
  • Ertesi gün hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Soğutup servis tabağına alınırak üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.