19 Eylül 2007

Elmalı Kurabiye

 Elmalı kurabiyeye bayılırım.. Bu fotoğrafıda akrabalarımızla gittiğim bir davette çekmiştim ama bir türlü tarifini alıp yayınlama fırsatı bulamamıştım.Nihayet tarifi yapan kişiden aldım ve yine nihayet bu gün yayınlama fırsatı bulabildim..Tarif Hatice Teyzeye ait ...Ellerine sağlık diyorum....
Malzemeler:  

Hamuru için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • yarım paket margarin (125 gr.)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un
İçi İçin:
  • 3 elma
  • 1 su bardağı şeker
  • ceviz
  • tarçın
Üzeri için :
  • pudra şekeri
Hazırlanışı:
  • Elmalı kurabiyemizin önce iç malzemesini hazırlıyoruz bunun için elmaları soyarak rendeliyoruz
  • ısıya dayanıklı bir kaba koyduğumuz elmaların üzerine şekeri de ilave ederek marmelat oluncaya kadar pişiriyoruz
  • daha sonra içine cekilmiş ceviz ve tarçını da ilave ederek soğuması için kenara alıyoruz
  • Hamur için gereken malzemeleri derin bir kaba koyarak çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurdan küçük parçalar kopararak içine elmalı karşımdan koyarak şekil veriyoruz
  • Kurabiyelerimizi 180 derece fırında pişiriyoruz
  • Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz
Not: Elmalı iç daha fazla yapılarak dondurucuda saklanabilir....

Hasanpaşa Köfte

Herkese merhaba... Uzun bir aradan sonra yine burdayım..Bazı sağlık sorunlarım yüzünden ne yeni birşeyler yazmaya ne yorumlarınıza cevap yazmaya nede blog arkadaşlarımı ziyaret etmeye fırsat bulamadım.Öncelikle bütün herkesin mübarek ramazan ayını kutluyorum umarım herkes için güzel bir ramazan ayı olur...Bende ramazanın şu ilk haftalarında iftar sofrası için güzel bir tarifle başlamak istiyorum...



Malzemeler: Köftesi için:

  • yarım kilo kıyma (500gr.)
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 3 dilim bayat ekmek
  • tuz ve karabiber
İçi için:
  • 4 patates
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ tercih)
  • tuz
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kağışı salça
  • 1,5 bardak su
Üzeri için:
  • taze kaşar
Hazırlanışı:
  • patatesleri haşlıyoruz
  • köfte için gereken malzemeleri bir kaba koyarak yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz köftemizi eşit parçalara bölerek yuvarlıyoruz ve ortalarını elimizle bastırarak çukur tabak şekli veriyoruz.
  • yağladığımız fırın tepsisine köftelerimizi dizerek 200 derece önceden ısıttığımız fırında 20-25 dak. pişiriyoruz.
  • haşladığımız patateslerimizin içine süt, tereyağ ve tuzu ilave ederek iyice eziyoruz.
  • fırında pişen köftelerimizi üstüne bir kaşık yardımıyla püreleri bölüştürüyoruz.
  • ayrı bir tavada yağda salçayı kayurduktan sonra su ekliyerek sos hazırlıyoruz
  • köftelerizin üstüne bu sosu döktükten sonra pürelerin üstüne birer dilim kaşar koyarak kaşarlar eriyene kadar fırında pişirmeye (yaklaşık 10dak.) devam ediyoruz.