Malzemeler: Köftesi için:
- yarım kilo kıyma (500gr.)
- 2 soğan
- 1 yumurta
- 3 dilim bayat ekmek
- tuz ve karabiber
- 4 patates
- 1/4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ tercih)
- tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kağışı salça
- 1,5 bardak su
- taze kaşar
- patatesleri haşlıyoruz
- köfte için gereken malzemeleri bir kaba koyarak yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz köftemizi eşit parçalara bölerek yuvarlıyoruz ve ortalarını elimizle bastırarak çukur tabak şekli veriyoruz.
- yağladığımız fırın tepsisine köftelerimizi dizerek 200 derece önceden ısıttığımız fırında 20-25 dak. pişiriyoruz.
- haşladığımız patateslerimizin içine süt, tereyağ ve tuzu ilave ederek iyice eziyoruz.
- fırında pişen köftelerimizi üstüne bir kaşık yardımıyla püreleri bölüştürüyoruz.
- ayrı bir tavada yağda salçayı kayurduktan sonra su ekliyerek sos hazırlıyoruz
- köftelerizin üstüne bu sosu döktükten sonra pürelerin üstüne birer dilim kaşar koyarak kaşarlar eriyene kadar fırında pişirmeye (yaklaşık 10dak.) devam ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder