19 Eylül 2007

Hasanpaşa Köfte

Herkese merhaba... Uzun bir aradan sonra yine burdayım..Bazı sağlık sorunlarım yüzünden ne yeni birşeyler yazmaya ne yorumlarınıza cevap yazmaya nede blog arkadaşlarımı ziyaret etmeye fırsat bulamadım.Öncelikle bütün herkesin mübarek ramazan ayını kutluyorum umarım herkes için güzel bir ramazan ayı olur...Bende ramazanın şu ilk haftalarında iftar sofrası için güzel bir tarifle başlamak istiyorum...



Malzemeler: Köftesi için:

  • yarım kilo kıyma (500gr.)
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 3 dilim bayat ekmek
  • tuz ve karabiber
İçi için:
  • 4 patates
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ tercih)
  • tuz
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kağışı salça
  • 1,5 bardak su
Üzeri için:
  • taze kaşar
Hazırlanışı:
  • patatesleri haşlıyoruz
  • köfte için gereken malzemeleri bir kaba koyarak yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz köftemizi eşit parçalara bölerek yuvarlıyoruz ve ortalarını elimizle bastırarak çukur tabak şekli veriyoruz.
  • yağladığımız fırın tepsisine köftelerimizi dizerek 200 derece önceden ısıttığımız fırında 20-25 dak. pişiriyoruz.
  • haşladığımız patateslerimizin içine süt, tereyağ ve tuzu ilave ederek iyice eziyoruz.
  • fırında pişen köftelerimizi üstüne bir kaşık yardımıyla püreleri bölüştürüyoruz.
  • ayrı bir tavada yağda salçayı kayurduktan sonra su ekliyerek sos hazırlıyoruz
  • köftelerizin üstüne bu sosu döktükten sonra pürelerin üstüne birer dilim kaşar koyarak kaşarlar eriyene kadar fırında pişirmeye (yaklaşık 10dak.) devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder