02 Temmuz 2011

Beze



Geçtiğimiz günlerde gelecek misafirlerim için eskiden çok sık yaptığım kar pastayı yapmaya karar verince ,pasta için gereken bezeleride kendim yapmaya karar verdim.İlk deneme için görüntü itibarı ile çok iyi olmasada lezzet ve kıvam bakımından bezelerim gayet başarılı oldu.Bezeleri yapmaya karar verince mutfak hatıraları sitesinde tarifini okuduğum bezeler aklıma geldi ve tarifin ölçülerini biraz değiştirerek uyguladım.
Kar pastanın tarifi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz...

Malzemeler:
  • 2 yumurta akı (kesinlikle sarı karışmyacak)
  • 2  çay bardağı şeker
  • 1-2  damla limon suyu
  • bir fiske tuz
Hazırlanışı:
  • Yumurta aklarını bir iki dakika çırptıktan sonra şekeri ve diğer mazlemeleride ilave ederek 10 dakika çırpıyoruz.
  • Daha sonra karışımı ocağa alarak kısık ateşte mikserin ucunda ağırlaşıp düşmeyecek kıvama gelene kadar aralıksız çırpıyoruz.
  • Karışımı sıkma aparatına doldurduktan sonra yağlı kağıt serdiğmiz fırın tepsisine istediğimiz büyüklükte bezeler yapıyoruz.
  • 100 derece fırında yaklaşık 45-55 dakika pişiriyoruz.(Fırınınızın performansına göre bu süre kısalabilir veya uzayabilirde bunun için 30 dakikadan sonra bezelerimizi kontrol ederek pişirmenizde fayda var)