31 Mayıs 2007

Large Börek


Malzemeler:

- 750 gr. ıspanak
- 2 adet pırasa
- 6 adet yufka
- 3 yumurta (yumurtaların 1 tanesinin sarısını üstüne sürmek için ayırıyoruz)
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı su
- susam

Hazırlanışı:

- ıspanak ve pırasayı iyice yıkandıktan sonra ince ince doğruyoruz.
- tencereye 2 yemek kağışı yağ koyarak bu iki malzemeyi yağ ile iyice kavuruyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz
- bir kasede yumurta,süt ve yağı iyice çırpıyoruz
- 1 adet yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz ve üzerine hazırlanan karışımı kaşık yardımıyla dökülerek yufkaları ıslatıyoruz daha sonra hazırladığımız iç malzemeyi koyarak geniş bir şekilde sarıyoruz
- böreklerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürerek susam serpiyoruz
- hazırladığımız börekleri fırın tepsisine yerleştirerek 180 derece fırında pişiriyoruz