19 Temmuz 2007

Çikolata Soslu Bisküvili Pasta


Malzemeler:
  • 1 paket (175gr) kakaolu petibör bisküvi
  • 1 paket (175gr) sade petibör bisküvi
  • 2 yumurta
  • 1 paket (250gr) margarin
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket (50gr) kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için :
  • 1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı:
  • margarini ocağın üstüne alarak eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (bu işlemi diğer malzemeleri hazırlamadan önce yaparsak margarinin soğuması için zaman kazanmış oluruz)
  • yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
  • daha sonra içine süt ,vanilya ,kakao ve hindistan cevizinide ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  • eritip soğuttuğumuz margarinide ilave ederek sıvı bir karışım elde ediyoruz
  • ayrı bir kapta petibör bisküvilerimizi küçük küçük kırıyoruz ve bu karışıma ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
  • en son şekil vererek (ben kek kalıbını kullandım şekil vermek için... içini streç flimle kapladımki kalıptan çıkarmak kolay olsun) bir gün buzlukta bekletiyoruz
  • servis tabağına aldığımız pastamızı tarifine göre hazırladığımız çikolata sosu (tarifinde 2,5 su bardağı süt yazıyordu ama ben daha yoğun bir kıvam elde etmek için 2 su bardağı süt kullandım) ile süslüyoruz

Çikolata Soslu Bisküvili Pasta


Malzemeler:

  • 1 paket (175gr) kakaolu petibör bisküvi
  • 1 paket (175gr) sade petibör bisküvi
  • 2 yumurta
  • 1 paket (250gr) margarin
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket (50gr) kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Üzeri için :

  • 1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı:

  • margarini ocağın üstüne alarak eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (bu işlemi diğer malzemeleri hazırlamadan önce yaparsak margarinin soğuması için zaman kazanmış oluruz)
  • yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
  • daha sonra içine süt ,vanilya ,kakao ve hindistan cevizinide ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  • eritip soğuttuğumuz margarinide ilave ederek sıvı bir karışım elde ediyoruz
  • ayrı bir kapta petibör bisküvilerimizi küçük küçük kırıyoruz ve bu karışıma ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
  • en son şekil vererek (ben kek kalıbını kullandım şekil vermek için... içini streç flimle kapladımki kalıptan çıkarmak kolay olsun) bir gün buzlukta bekletiyoruz
  • servis tabağına aldığımız pastamızı tarifine göre hazırladığımız çikolata sosu (tarifinde 2,5 su bardağı süt yazıyordu ama ben daha yoğun bir kıvam elde etmek için 2 su bardağı süt kullandım) ile süslüyoruz