Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Malzemeler:
- 1 paket (175gr) kakaolu petibör bisküvi
- 1 paket (175gr) sade petibör bisküvi
- 2 yumurta
- 1 paket (250gr) margarin
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket (50gr) kakao
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için :
- 1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı:
- margarini ocağın üstüne alarak eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (bu işlemi diğer malzemeleri hazırlamadan önce yaparsak margarinin soğuması için zaman kazanmış oluruz)
- yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
- daha sonra içine süt ,vanilya ,kakao ve hindistan cevizinide ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- eritip soğuttuğumuz margarinide ilave ederek sıvı bir karışım elde ediyoruz
- ayrı bir kapta petibör bisküvilerimizi küçük küçük kırıyoruz ve bu karışıma ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
- en son şekil vererek (ben kek kalıbını kullandım şekil vermek için... içini streç flimle kapladımki kalıptan çıkarmak kolay olsun) bir gün buzlukta bekletiyoruz
- servis tabağına aldığımız pastamızı tarifine göre hazırladığımız çikolata sosu (tarifinde 2,5 su bardağı süt yazıyordu ama ben daha yoğun bir kıvam elde etmek için 2 su bardağı süt kullandım) ile süslüyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder