margarini ocağın üstüne alarak eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (bu işlemi diğer malzemeleri hazırlamadan önce yaparsak margarinin soğuması için zaman kazanmış oluruz)
yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
daha sonra içine süt ,vanilya ,kakao ve hindistan cevizinide ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
eritip soğuttuğumuz margarinide ilave ederek sıvı bir karışım elde ediyoruz
ayrı bir kapta petibör bisküvilerimizi küçük küçük kırıyoruz ve bu karışıma ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
en son şekil vererek (ben kek kalıbını kullandım şekil vermek için... içini streç flimle kapladımki kalıptan çıkarmak kolay olsun) bir gün buzlukta bekletiyoruz
servis tabağına aldığımız pastamızı tarifine göre hazırladığımız çikolata sosu (tarifinde 2,5 su bardağı süt yazıyordu ama ben daha yoğun bir kıvam elde etmek için 2 su bardağı süt kullandım) ile süslüyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder