26 Şubat 2011

Patatesli Dilim Börek



Patatesli dilim böreğe pratik börekte demek uygun olur bence..Yapımı kolay olduğu kadar önceden hazırlanıp buzlukta saklandığı için her an hali hazırda olması büyük kolaylık.Denemenizi tavsiye ederim...


Malzemeler:
- 3 Adet yufka
- 100 gr tereyağ (ben sana hamur işi kullandım)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 8 adet orta boy patates
- 100 gr beyaz peynir
- tuz
- maydanoz

Üzeri için:yumurta sarısı

Hazırlanışı:
-Patatesleri haşladıktan sonra rendeliyoruz (yağın erimesi için patatesin sıcak olması gerek eğer soğuduktan sonra ilave edecekseniz yağı erittikten sonra eklemenizde fayda var) ,içerisine yağ koyduktan sonra yağ eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra yumurta ,süt tuz ilave ediyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.En son beyaz peynir ve maydanozuda ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
- Yufkayı tezgaha serdikten sonra kenarlarından keserek kare bir yufka elde ediyoruz.Patetesli harcı bu yufkanın üzerine yayıyoruz.3 yufka içinde aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- Yufkanın kenarından başlıyarak sıkıca sarıyoruz.Elde edilen rulo 2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra (eğer misafiriniz ertesi gün gelecekse 1 gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz, daha sonraki günlerde pişirmek için buzluğa atabilirsiniz) 1,5 parmak kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.
-Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürdükte sonra 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.