02 Mayıs 2007

Susamlı Çubuk

Susamlı çubuklar ikindi çayları ve ani gelen misafirler için hazırlanması kolay bir aperatif bence. Ben çok sevdim bunları....



Malzemeler:


- 6 adet milföy hamuru (12 adet susamlı çubuk için)

- zeytin ezmesi

- taze kaşar

- kırmızı toz biber

- 1 yumurtanın sarısı

- susam


Hazırlanışı:

- milföylerimizi düz bir zeminin üstüne yerleştiriyoruz ve bir merdane yardımıyla boylamasına çok az açıyoruz.(bu işlemi çubuklarınızın ne kadar uzun olmasını isterseniz ona göre ayarlayabilirsiniz ben hepsini değişik boylarda yaptım)

- açtığımız milföyleri 4 eşit parçaya bölerek şeritler elde ediyoruz.

- bir şeritin üstüne zeytin ezmesi sürerek diğer şeridi üstüne kapatıyoruz ve iki ucundan tutarak ters yönlere çevirmek süretiyle burgu şekli vererek yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz

- diğer şeridimizin üstünede rendelenmiş kaşar ve üstüne kırmızı toz biber serperek yine diğer şeridi üstüne kapatarak burgu şekli veriyoruz.


-aynı işlemleri bütün milföy hamurları için tekrarlayarak fırın tepsimize yerleştiriyoruz.

- çubuklarımızın üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra susam serperek 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Susamlı Çubuk

Susamlı çubuklar ikindi çayları ve ani gelen misafirler için hazırlanması kolay bir aperatif bence. Ben çok sevdim bunları.... Malzemeler: - 6 adet milföy hamuru (12 adet susamlı çubuk için) - zeytin ezmesi - taze kaşar - kırmızı toz biber - 1 yumurtanın sarısı - susam Hazırlanışı: - milföylerimizi düz bir zeminin üstüne yerleştiriyoruz ve bir merdane yardımıyla boylamasına çok az açıyoruz.(bu işlemi çubuklarınızın ne kadar uzun olmasını isterseniz ona göre ayarlayabilirsiniz ben hepsini değişik boylarda yaptım) - açtığımız milföyleri 4 eşit parçaya bölerek şeritler elde ediyoruz. - bir şeritin üstüne zeytin ezmesi sürerek diğer şeridi üstüne kapatıyoruz ve iki ucundan tutarak ters yönlere çevirmek süretiyle burgu şekli vererek yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz - diğer şeridimizin üstünede rendelenmiş kaşar ve üstüne kırmızı toz biber serperek yine diğer şeridi üstüne kapatarak burgu şekli veriyoruz. -aynı işlemleri bütün milföy hamurları için tekrarlayarak fırın tepsimize yerleştiriyoruz. - çubuklarımızın üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra susam serperek 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.