06 Nisan 2011

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa


Çok uzun zamandır arşivde bekleyen bir tarif zeytinyağlı pırasa...Bir dergide okuduğum tariften yola çıkarak oradaki tarifi başka bir yemek kitabında okuduğum tarifle harmanladım ve ortaya bu tarif çıktı...
Malzemeler:
  • 5 orta boy pırasa
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım limon
  • 2 portakalın suyu (2 bardak su kullanılacak 2 portakalın suyu sıkıldıktan sonra eksik kalan su ile tamamlanacak)
  • 3 kesme şeker
  • tuz
Hazırlanışı:
  • Pırasalar temizlenip iki parmak kalınlığında doğranır ve iyice yıkanır.
  • Yemeklik olarak doğranan soğan yağ ile birlikte bir tencereye alındıktan sonrasoğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Daha sonra halka şeklinde doğranan huvuçlar ilave edilerek bir süre kavrulur.
  • daha sonra pırasalarda ilave edilerek 15 dakika kavrulmaya devam edilir.
  • en son portakal suyu,yıkanmış pirinç,şeker,tuz ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır  ve pişmeye bırakılır.
  • Zeytinyağlı pırasamız soğuduktan sonra mümkünse bir gün sonra servis edilir...