09 Nisan 2011

Bulgurlu Ispanak Yemeği (Zeytinyağlı Ispanak)



Ispanaklı börek yapmak niyetiyle aldığım ıspanakları; Yasemin mutfakta sitesinin sahinbi Yasemin hanımın yaptığı ,benimde görünce çok beğendiğim bulgurlu ıspanağı yaparak değerlendirmeye karar verdim.Tarife zeytinyağlı ıspanak demekte yanlış olmaz bence.Ben tadını çok beğendim umarım sizde dener ve beğenirsiniz...
Malzemeler:
  • 1 kilo  ıspanak
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağ (sen sıvıyağ kullandım)
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • ıspanakları bol suda yıkadıktan sonra çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
  • Daha sonra sırasıyla yemeklik doğradığımız soğanları,ıspanakları,küp doğradığımız domatesleri, yıkayıp süzdüğümüz bulgurları  yağı ve en son tuzu derin bir  tencereye koyuyoruz.
  • ıspanaklar sönene kadar harlı daha sonra kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz.