29 Mayıs 2007

Çikolatalı Tırtıl

Tatlı kurabiyelerle pek aram yoktur aslında ama böyle değişik tarifler aklıma geldiğindede denemeden edemiyorum...Görüntü olarak bildiğimiz sıradan tırtıl kurabiye diye geçebilir akıllardan, ben ilk defa deniyorum....Tırtık kurabiyeyi biraz farklı kılmak için pişirdikten sonra çikolataya ve hindistan cevizine batırdım böyle tadı çok daha güzel oldu bence....


Malzemeler:

- 120 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- yarım çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un

-Bütün malzemeleri derin bir kaba alarak elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
- daha sonra hamuru tırtıl uçlu huni şeklindeki kalıpla şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.




Üzeri için:

-160 gr bitter çikolata
- hindistan cevizi

- pişen kurabiyelerimiz soğuyana kadar bizde çikolatayı benmari usulu eritiyoruz
- kurabiyeler soğuduktan sonra kurabiyelerin uç kısımlarını önce çikolataya sonrada hindistan cevizine batırdıktan sonra servis tabağına diziyoruz.

Not: bu hamurla yaklaşık 50 adet kurabiye elde ettim...