03 Haziran 2011

Zeytin Ezmeli Kekikli Rulolar


Zeytin ezmeli rulolar yaparke acaba nasıl olacak diye tereddüt ederek yaptığım bir tarifti.Fakat sonuç beklentilerimin çok üzerinde oldu.Üzerine serptiğim kekiklerin  kokusu ruloları fırına verdiğim andan itibaren mis gibi evin içerisine yayıldı.Un olarakda hem beyaz un hemde tam buğday unu kullandım.
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 125 gr margarin (yarım paket)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (biri üzerine biri hamura)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
içi için: Zeytin ezmesi
Üzeri için:kekik
Hazırlanışı:
  • Derin bir yoğurma kabıma beyaz unu ve buğday ununu koyrak harmanlıyoruz.
  • Daha sonra diğer malzemeleride kaba alarak kulak memesi yumuşaklığnda bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Unladığmız tezgaha hamurdan bezeler alarak dikdörtgen şekilde açıyoruz.
  • Açtığımız hamurun üzerine zeytin ezmesi sürdükten sonra rulo şeklinde sarıp bir bıçak yardımıyla üç parmak kalınlığında kesiyoruz.
  • Ruloları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp kekik serpiyoruz.
  • RulolarI önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. pişiriyoruz.