19 Şubat 2011

Etimek Salatası


Etimek salatası çay davetinin ilk tarifi.Aslında tost ekmeği salatası ile etimek salatası arasında gidip geldikten sonra kararım etimek salatasından yana oldu.Kararı verdikten sonra çeşitli tarifler okudum ve sonucunda kendime özgü bir tarif uyguladım.Farklı tatları sevenlerin damak tadına hitap edeceğini düşünüyorum.İşte tarifimiz....

MALZEMELER:

- 2 paket tuzsuz etimek ,kepekli etimekte olabilir
- 4 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak (ben misafirlerimin sarmısağı tercih etmeyebilecekleri düşüncesiyle az kullandım 3 diş kullanmanız yeterli olacaktır)
- tuz

ARA KAT İÇİN:

- 4 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ

ÜZERİN İÇİN:

- 2 adet haşlanmış yumurta
- yarım demet dereotu

YAPILIŞI:

- huvuçları rendeledikten sonra bir tencereye sıvıyağ ile birlikte alarak havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Tuzunuda ilave ettikten sonra soğuması için kenara alıyoruz.
-Derin bi kaba yoğurt,mayonez,rendelenmiş sarmısak ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz.
-Etimekleri tek tek bo karışımın içine batırarak kare borcama diziyoruz,üzerine havuçlu harcı yayıyoruz ve bu harcın üzerine tekrar yogurtlu karışıma batırılmış etimekleri diziyoruz.Kalan yoğurdu en üste dökerek yayıyoruz.
-Yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı ayrı rendeliyoruz ,dereotunuda ince ince kıydıktan sonra salatamızın üzerini süslüyoruz.