21 Mayıs 2008

Rulo Kekli Çilekli Pasta

Bu h. sonu İstanbulda hava yağmurluydu o yüzden cumartesi günü pek dışarı çıkmak istemedi canım,öğleden sonramı bu pastayı yaparak geçirdim... Pandispanyası için her zaman yaptığım 5 yumurtalı pandispanya tarifini bu sefer 4 yumurtalı denedim ve güzel bir sonuç elde ettim diyebiliriz çünkü hem güzel kabardı hemde sönmedi...


Pandispanya için:
 - 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

 Pandispanyayı yaptıktan sonra bir süre soğuması için beklerken bende bu arada pastanın kremasını hazırladım


  Krema için:
- 1 poşet krem şanti
- 1 poşet vanilyalı crem ole
- yarım kilo süt

 Toz olarak krem şanti ve crem oleyi karıştırma kabına koyuyoruz üzerine yarım kilo sütüde ilave ederek 5 dakika boyunca iyice çırpıyoruz...Bence tadı bir çok pasta kremasından daha lezzetli oldu bir dahaki sefere çikolatalısınıda denemeyi düşünüyorum vanilyalı kadar iyi bir sonuç verirmi bilmiyorum ama denemeye değer bence :))) Kremamızıda hazırladıktan sonra bozdolabına koyarak bir süre bekletiyoruz. Pandispanya soğuduktan sonra iki ye bölerek iki katıda sütle ıslatıyoruz.Pandispanyanın bir katını servis tabağına aldıktan sonra kenarlarını marketten aldığım çilek soslu rolu kek dizdim aslında bunun için kelepçeli bir kalıp kullanmak hem paratik hemde pastanın düzgün olması açısından daha iyi olur fakat bende boy boy kelepçeli kalıp olmadığı için rulo kekleri dizdikten sonra bir kurdele yardımıyla bağlamak süretiyle bozulmamalarını sağlıdım.. Pastayı yukarıdaki gibi hazırladıktan sonra kremanın bir kısmını içine yayıyoruz..

  Arası için: - 300 gr çilek Daha sonra çileğin bir kısmını dış süsleme için ayırdıktan sonra geri kalan kısmını ikiye bölerek yaydığımız kremanın üstüne yerleştiriyoruz. Üstünü tekrar krema ile kapladıktan sonra pandispanyanın diğer katınıda üstüne kapatıyoruz... En son kremanın kalan kısmını pastanın üstüne iyice yaydıktan sonra ayırdığımız çilekleri kullanarak istediğimiz gibi süslüyoruz...