12 Nisan 2011

Mantar Kurabiye


Mantar kurabiyeyi seneler önce bir arkadaş davetinde tatmış ve çok beğenmiştim.Kurabiyeleri  denemeden önce çeşitli sitelerde çeşitli tarifler okudum ,genel itibariyle iki farklı tarif bulabilirsiniz biri un oranının fazla nişasta oranının az olduğu bir diğeri ise un oranının az nişasta oranının fazla olduğu.Hatta yorumları okuduğumda nişasta oranı  ile un oranının eşit olması gerektiğini söyleyen takipçilerde vardı.Bende daha önce tariflerini denediğim ve memnun kaldığım bazı sitelerden aldığım tariflerden çıkarak nişasta oranı çok olan tarifi tercih ettim ve  mantar kurabiyemi hazırlamaya koyuldum ve 15 adet kurabiye elde ettim.İşte mantar kurabiyelerimin tarifi;
Malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı un
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 200 gr. mısır nişastası (sanırım bir paket 200 gr)
  • 1 çay kaşığı karbonat (yada yarım paket kabartma tozu)
  • üzeri için kakao
Hazırlanışı:
  • Bütün malzemeyi derin bir kaba koyarak iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil vererek tepsimize diziyoruz.
  • Bir şişe kapağını kakaoya batırdıktan sonra kurabiyelerin üstüne bastırıyoruz.
  • 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.