09 Nisan 2008

Bademli Saray Pilavı



Cumartesi günü katıldığım davette ikram edilen pilavı sizlerle paylaşmak istiyorum.Pilav sıcak olarak servis yapılacağı gibi, salata Windows'tu soğukta servis yapılabiliyor.Bize soğuk olarak servis yapıldı ve emin olun çok lezzetliydi.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim yemek davetlerinde olduğu kadar çay davetleri içinde güzel bir alternatif...Tarifimiz gelince;


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr badem
  • 100 gr soyulmuş tuzsuz antepfıstığı
  • 100 gr. kuş üzümü (kuru üzümde tercih edilebilir)
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 dal dereotu
  • tuz
Hazırlanışı:
  • Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
  • bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
  • badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alarak 3-4 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyarak kenara alıyoruz.
  • tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yağ eridikten sonra bademleri ilave ederek biraz kavuruyoruz
  • bademler kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
  • pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
  • pilavımız piştikten sonra tencerenin ağazına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
  • en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kıydığımız dereotunu ve antepfıstığını ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.