16 Kasım 2007

Truff

 

Truff yapmayı uzun zamandır düşünüyordum ama bir türlü fırsat olmamıştı..Genel olarak içerisine konulan malzemeler farklılık göstersede pastalardan artan kekleri değerlendirmek için iyi bir fırsat.Bir çok arkadaşım sitesinde en az bir kere truff tarifi vermiş bende pek çoğunu okuyorak kendime özel bir truff tarifi oluşturdum..Kullandığım malzemelerle 25-30 adet truff elde ettim.Her truffun içerisine bir tane fındık yerleştirdim.Ayrıca kremasının içerisine böğürtlen reçeli katarak farklı bir tat yakalamaya çalıştım..İşte Tarifim; Malzemeler:
  • 1 kutu krema
  • 120 gr. bitter + 80 gr. sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı böğütlen reçeli
  • 260 gr. kakaolu kek
  • 30 tane fındık
Dışı için:
  • hindistancevizi
  • ince çekilmiş fındık
  • renkli şeker
(bu seçenekleri istediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz: kakao, fıstık ,ceviz ,susam,badem)
 
Hazırlanışı:
  • kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak ocağa alıyoruz.Kaynamasına yakın ocaktan indirerek içerisine çikolataları kırarak atıyoruz ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlıyoruz
  • çikolata eridikten sonra içerisine böğürtlen reçelini katarak iyice karıştırıyoruz
  • bu arada keklerimizi robottan geçirerek un haline getiriyoruz ve kremamızın içerisine katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz
  • karışımımızı  buzdolabına kaldırarak en az 5-6 saat bekletiyoruz..
  • en son karışımdan bir kaşık yardımıyla parçalar alarak içerisine fındık koyarak elimizde yuvarlıyoruz ve hidistancevizi ,fındık veya renkli şekerlere buluyarak küçük çikolata kağıtlarına yerleştiriyoruz
Not:
  • Truffları hazırlamadan önce 1 gece buzdolabında bekletmekte fayda var.
  • Öyle bir fırsatınız yok ise 5-6 saat buzdolabında yarım saatte derin dondurucuda bekleterek istediğim kıvamı yakalayabilirsiniz.
  • Herkesin damak tadı farklı olabilir, çok yoğun bir çikolata tadı istemiyor iseniz bitter çikolata yerine sadece sütlü çikolata ile de yapabilirisiniz...