20 Haziran 2007

İki Yaz Tatlısı

Bu iki tatlı aslında tat olarak birbirine çok yakın..Farkları ise ilk tatlının tamamen marketten alına hazır ürünlerin karışımından oluşuyor olması... ikinci tatlımız ise her evde bulunun süt ,şeker,un vs. birleşiminden..Siz hangisini tercih edersiniz bilmem ama bence ikiside (ki benim pek sütlü tatlılarla aram olmamasına rağmen) harika oluyor... :))) Sunum olarak aralarında fark olması açısından ben birini kuplara koyarken diğerini kare borcama koyarak soğuduktan sonra küçük kareler keserek servis yapmayı tercih ettim...

İlk tatlımızın tarifini dr. oetker krem şanti poşetinin arkasında yazan öneriler kısmında görmüştüm... Pratik ve kolay bir tatlı zamanı kısıtlı olanlar için ideal bence :)



Malzemeler:

  • 1 paket dr. oetker tavuk göğüsü
  • tavuk gögüsü için 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şanti
  • krem şanti için 1 çay bardağı süt
  • yarım paket dr. oetker çikolatalı sos
  • çikolatalı sos için 1+ 4/1 su bardağı süt
  • üzeri için hindistancevizi
Hazırlanışı:
  • ilk önce tavuk göğüsünü ve gereken 2,5 su bardağı sütü bir tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz..Kaynamaya yakın 1 yemek kaşığı margarin ilave ederek 3-4 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz ve ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
  • muhallebimiz soğuduktan sonra ayrı bir kapta bir paket krem şantiyi bir çay bardağı sütle çırpıyoruz ve muhallebinin içine katarak iyice birbirine yediriyoruz (bu işlem için mikser kullanmakta fayda var)
  • Çıprtığımız muhallebimizi kuplara koyuyoruz (6 adet kup gerekiyor)
  • Yarım paket çikolata sosunu bir tencereye alarak sütüde ilave ederek sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Hazırladığımız çikolatalı sosu bir kaşık yardımıyla muhallebilerimizin üzerine paylaştırıyoruz ve hindistan cevizi serperek süslüyoruz.

İkinci tatlımız ise senelerdir yaptığım bir tatlı....Evimizdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağımız özellikte....





Malzemeler:
Muhallebisi için:
  • 1 kilo süt
  • 1 poşet krem şanti
  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1/4 margarin
Çikolatalı sos için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı su
Üstü için:
  • hindistancevizi
Hazırlanışı:

  • muhallebi için gereken bütün malzemeyi margarin hariç derin bir tencereye koyarak (krem şanti toz olarak konulacak) ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.
  • hafif koyulaşmaya başladığında içine margarinide ilave ederek kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve kaynayınca ocaktan alarak bir mikser yardımıyla 5 dak. çırpıyoruz.
  • muhallebimizi istediğimiz bir tepsiye yada borcama (ben kare borcam kullandım) döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • muhallebimiz soğuduktan sonra ufak bir tencereye çikolatalı sos için gereken bütün malzemeyi koyarak ocağa alıyoruz.
  • sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde ediyoruz ve hemen sosumuzu muhallebimizin üstüne dökerek üstünü bir kaşık yardımıyla düzeltiyoruz
  • en son üstüne hindistan cevizi serperek süslüyoruz
Not:
  • çikolatalı sos sürekli karıştırmaz ve ocaktan alındığı gibi muhallebinin üstüne dökülmez ise hemen donuyor..
  • siz isterseniz üstünü süslemek için başka alternatifler deneyebilirsiniz.