15 Mayıs 2007

Rulo Börek



Bu böreği h. sonu gelen annemler için yaptım.Herkes çok beğendi..Patates ve kabak bir arada kullanılarak yapılan herşey çok güzel oluyor aslında...


Malzemeler:

- 6 adet yufka

- 4 patates

- 3 yeşil kabak

- 250 g beyaz peynir

- 1 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- yarım demet dereotu ve maydanoz

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- Tuz, kırmızı toz biber, karabiber


Hazırlanışı:

- önce böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz bunun için kabak ve patatesleri haşlıyoruz

- haşlanan patates ve kabakları derin bir kaba alarak içine beyaz peyniride ilave ederek iyice eziyoruz.

- ayrı bir kapta yumurtayı iyice çırptıktan sonra içine yoğurtuda ilave ederek ezdiğimiz malzemelerin içine katıyoruz

- maydanoz ve dereotunuda ince ince kıydıktan sonra bu karışımların içine ilave ediyoruz

- en son sıvı yağ ve baharatlarıda ilave ettikten sonra bütün karışımı iyice karıştırıyoruz.

- yufkalardan 2 tanesini üst üste gelecek şekilde düz bir zeminin üzerine seriyoruz üzerine hazırldığımız iç malzememizi ince bir tabaka halinde yayıyoruz daha sonra aynı işlemi tek yufka sererek devam ediyoruz fakat en son yani en üst kata tekrar iki yufka sererek bitiriyoruz.

- bütün yufkalar bittikten sonra yufkayı rulo şeklinde ne çok sıkı nede çok gevşek bir şekilde sarıyoruz ve böreğimizi 3 saat süre ile buzlukta bekletiyoruz

- buzluktan çıkardıktan sonra 2 parmak kalınlığında keserek yağladığımın fırın tepsisine yerleştiriyoruz

- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında (45 dak.) pişiriyoruz.