11 Kasım 2007

Havuçlu Toplar

Havuçlu toplar aperatif olarak tercih edilebilecek güzel bir lezzet..Şu blogu açtığımdan beri rastlardığım bütün yemek dergilerini,kitaplarını hele hele aldığım ürünlerin arkasındaki tarifleri bile okur oldum diyebilirim...Bu havuçlu toplarda aldığım beyaz çikolata sosu paketinin arkasında yer alıyordu.Ben tarifte biraz değişiklikler yaptım bire bir uygulamadım ama dilerseniz siz tarifin arkasındaki gibi havuçlu topları hazırtladıktan sonra bir servis tabağına dizip üzerine çikolata sos dökerekte servis yapabilirsiniz..Benim tarifime gelince ; 


Malzemeler:
  • yarım kilo havuç
  • yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 20 adet petibör bisküvi
  • ince çekilmiş fındık içi
Üzeri için: susam ,hindistan cevizibenmari usulu eritilmiş beyaz çikolata  

Hazırlanışı:
  • havuçlarımızı temizleyin rendenin en ufak bölümü ile rendeleyerek bir tencereye alıyoruz
  • içerisine şekeri ve suyu ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar aralıklarla karıştırarak pişiriyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz
  • bu arada bisküvi ve fındıklarımızı ayrı ayrı rondodan geçirdikten sonra soğuyan havuç karışımımıza ilave ederek yoğuruyoruz
  • karışıman küçük parçalar kopararak yuvarlak toplar yapıyoruz ve dilediğimiz gibi istersek hindistan cevizine ,çikolataya yada susama bulayarak servis tabağımıza diziyoruz