14 Haziran 2008

Hindistancevizi Aromalı Kek


Son günlerde bir çok blogda pudingli kek tarifine rastlıyoruz, bende bu kervana katıldım ve ilk defa pudingli kek denemesi yaptım.Herzamanki gibi bir araştırma yaparak çok sayıda pudingli kek tarifi okudum ve sonuç olarak kendi klasik kek tarifimi pudingli uygulamaya karar verdim.Bunun içinde farklı olması açısından hindistancevizi aromalı puding kullandım.Hindistancevizini sevenlerin denemesi gereken bir tarifi olduğunu düşünüyorum.İşte tarifimiz;
Malzemeler:

* 4 adet yumurta (oda ısısında)
* 1 su bardağı şeker
* yarım su bardağı sıvı yağ
* yarım su bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket hindistancevizi aromalı puding
* 2 su bardağı un

Hazırlanışı:
* yumurtaları derin bir kaba kırdıktan sonra mikserle iyice çırpıyoruz
* daha sonra şekeride ilave ederek kremsi bir hal alana kadar yaklaşık 8-10 dakika çırpmaya devam ediyoruz ve sıvı yağ,süt ve pudingi ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz
* eleyerek un ve kabartma tozu ilave ettikten sonra bir kaşık yardımıyla keki söndürmeden elediğimiz malzemeleri keke yediriyoruz
* Karışımı yağladığımız kek kalıbına dökerek 180 derece fırında pişiriyoruz.