23 Aralık 2007

Bayram Tatlısı : Kadayıf Dolması

Umarım herkes güzel bir bayram geçirmiştir...Bayramda misafirlerim için hazırladığım bayram tatlısını sizinle paylaşmak istiyorum.. Malzemeler:
  • 250 gr kadayıf
  • 150 gr tereyağ
  • 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
  • Tatlımızın şerbetini hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencereye koyarak ocağa alıyoruz kıvamını aldığında limon suyunuda ekleyerek bir süre daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
  • cevizleri çok iri olmatacak şekilde rondodan geçiriyoruz,tereyağını da eriterek kenara alıyoruz
  • kadayıftan parçalar kopararak tezgahın üzerine seriyoruz içine ceviz koyduktan sonra dolma sarar gibi cevizler içte kalacak şekilde sarıyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine yerleştirerek bütün kadayıf bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz
  • en son erittiğimiz tereyağından birer kaşık kadayıfların üzerine dökerek 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
  • fırından çıkarınca tatlımız sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökerek tatlımızın şerbetini çekmesi için bir süre bekliyoruz