06 Kasım 2008

Çikolatalı Kalp Kurabiye



Bu çikolatalı kalp kurabiyeler Oktay Ustanın kitabında görüp denediğim bir tarif.Umarım beğenirsiniz Malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • 2 paket (160 gr) bitter çikolata
  • hindistan cevizi
Yapılışı:
  • bitter çikolata ve hindistan cevizi hariç bütün malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz
  • hamuru açıp kalp kalıp yardımıyla keserek yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dak. pişiriyoruz
  • bitter çikolatayı benmari üsülü erittikten sonra kalp şeklindeki kurabiyelerimizi önce çikolataya daha sonra hindistan cevizine batırarak servis tabağımızı yerleştiriyoruz.