09 Mayıs 2008

Zencefilli Cevizli Kek




H. sonu aylar önce aldığım zencefil dolapta dikkatimi çekince, ziyarete gideceğin halama zencefilli güzel bir kek yapmaya karar verdim.Keki yaptım yapmasına ama fotoğrafını çekmeyi unutunca geçen akşam ev halkı (ev halkı diyorumda koca keki tek başıma yedim aslında) için tekrar yaptım.
Zencefilli kek için önce blog arkadaşlarımın sitelerindeki ve diğer sitelerdeki yaklaşık on adet tarifi okudum.Öz olarak zencefilli kekin olmazsa olması tarçın onu dışındakiler biraz kişinin damak zevkine kalıyor, ister havuç ister ceviz istersenizse bal (bal koyduğumuzda şeker oranını biraz düşürüyoruz) hangisi damak zevkinize hitap ediyor yada evinizde malzeme olarak hangisi var ise onunla güzel bir zencefilli kek yapabiliyorsunuz.Ben evde bol miktarda ceviz olunca cevizli zencefilli bir kek yaptım ;

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:
  • yumurtaları derin bir kaba kırdıktan sonra mikserle iyice çırpıyoruz
  • daha sonra şekerine ilave ederek kremsi bir hal alana kadar yaklaşık 8-10 dakika çırpmaya devam ediyoruz ve sıvı yağ ve sütü de ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz
  • eleyerek un ,kabartma tozu ve vanilyayı ilave ettikten sonra bir kaşık yardımıyla keki söndürmeden elediğimiz malzemeleri keke yediriyoruz
  • en son karışık tarçın ,zencefil ve cevizide ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz ve keki yağladığımız kek kalıbına dökerek 180 derece fırında pişiriyoruz